Bíró LajosA SÉF UTCÁJA

A Séf utcájában a minőségi, házias deli ötvöződik a hentesüzlettel, helyi alapanyagokból helyi specialitások. Bíró Lajos séf hatalmas adagokkal, hagyományos ételeket újragondolva kápráztat el minket néhány jó sztori kíséretében. Vigyázat! Az adagok emberesek. Ember legyen a talpán aki ezt a menüsort végigeszi.

“A siker egyik titka a minőségi alapanyag, a másik az odafigyelés, ezek az egyszerű ételeknél is rengeteget számítanak. Jót csinálni ugyanannyiba kerül, mint rosszat, csak egy kicsit jobban oda kell figyelni.”  Bíró Lajos

FOGLALÁS

Gleviczky ZoltánHAXEN

A május 25-i eseményen Gleviczky Zoltán séf vár titeket egy könnyedebb menüvel és egy erősebb amerikai steak-es ételsorral.

A tradicionális grill csülök (haxen) a belvárosi piacon a Haxen Market-ben van jelen (Ismerhetjük őket az 1994-ben nyitott Haxen Király (manapság Király 100 Gastro Corner) étteremből is.
Az alapanyagok tekintetében itt sem ismernek kompromisszumot a Király 100 Gastro Cornerhez hasonlóan, mert vallják, hogy kiválló ételt csak minőségi alapanyagból készülhet.

 

FOGLALÁS

Ernő & BenjiKANDALLÓ MARKET

A Kertész utcai Kandalló Pub kistestvérének séfjei különleges menüsorral készülnek nektek, amelyekhez még különlegesebb söröket kínálnak. Előétel után, újragondolt hamburgerek következnek, egymás után három is, aztán jön a desszert. Az italfogyasztás ezen az estén korlátlan!  Hozd el a barátaidat és kóstoljátok végig az ételeket és a hozzájuk passzoló finom söröket!

FOGLALÁS

Lakatos MárkLAKATOS MŰHELY

Lakatos Márk a gasztronómia stylistja lett az elmúlt években, műhelyében stílusos ételeket hegeszt, ami méltán népszerű a Belvárosi Piacon.

“A szépre, a jóra, a vagányra, a menőre, mint stílusra, minden területen egyformán szükség van az ember életében. Ha a szakmámat nézem, a stylist világ nagyon sok összefüggést mutat a főzéssel. Egy harmonikus egészet, színeket, ízeket, formákat hoz létre, és ez alakul a végén egységgé. Gyerekkorom óta minden vonz, amitől az életet színessé és izgalmassá lehet tenni, s ebbe már akkor is beletartozott a gasztronómia.” Lakatos Márk

Sára ZsuzsaMOSZKVATÉR

Sára Zsuzsa sous chef (az Arany Kaviár séfje) csodás orosz fogásai a MoszkvaTéЯ bisztróban. Könnyen ehető, de emblematikus ételek: pelmenyi, kijevi csirkemell, kaviár, vodka, pezsgő – igazi orosz konyha! Május 25-én egy 5 fogásos menüsorral várnak titeket, ne hagyd ki!

FOGLALÁS

Szabadfi SzabolcsPANIFICIO IL BASILICO

A Panificio il Basilico, azaz a Bazsalikom Pékségben Szabi a pék az olasz és osztrák területen tanultakat hozta el Budapestre, ő a pékség lelke és szíve, neve összeforrt az első osztályú pizzával. A legkiválóbb alapanyagokkal dolgozik, nem sajnálja az időt a kísérletezésre, kreativitása határtalan. Egy pék akinek pizzáit kóstolván olasz mesterek is elégedetten bólogatnak.

A világ 4. legjobb pizzakészítője gluténmentes kategóriában (A 2018-as pármai pizzabajnokságon bizonyította tudását).

“Én a kemence mellett, sapkában érzem jól magam” Szabadfi Szabolcs

Az Eat&feel estén egy igazi olasz trattoria hangulat költözik a Belvárosi Piacra hihetetlenül finom pizzákkal és kockás terítővel, meg persze Szabival a pékkel. Ne hagyd ki!

FOGLALÁS

Krasznai NorbertSOCIÉTÉ DEMO

A Société.démo ízeit még pár hétig kóstolhatjuk meg a Belvárosi Piacon, utána – a nyár folyamán – az étterem beköltözik a Société Budapestbe, a Sas utca 15. szám alá.

A Société csapata friss, szezonális konyhával várja vendégeit, mind a tradicionális, mind a nemzetközi gasztronómiából merítve – természetesen nem a hagyományos módon. Krasznai Norbert kreatív séf ételeit a művészi tálalás és izgalmas, harmonikus ízkombinációk jellemzik. Gyakran inspirálódik az ázsiai konyhából, amit aztán a hagyományos európai gasztro trendekbe ültet át – az eredmény pedig minden esetben egy színes és különleges fogás lesz.

FOGLALÁS

Szabó GyőzőSTEAMBOO

Szabó Győzőt színész európai-ázsiai fúzióját, gőzzel párolt keleti jellegű falatkáit kóstolhatjuk meg a Steamboo étteremben.

“Gyerekkori álmom, nagyon szeretem a barátaimat vendégül látni, akár nyolc-tíz embert is egyszerre. Olyan is előfordult, hogy egy barátom születésnapi ajándékaként én voltam a catering, és aznap este harminchat főnek készítettem hatfogásos vacsorát. Imádom ezt csinálni. Ezt csak szívvel-lélekkel lehet.”

FOGLALÁS

VöröshomárA HALBISZTRÓ

A Vöröshomár a város egyik legismertebb halkereskedésének számít. Budapest legjobb tengeri fogásai és friss halkínálata egy helyen, ráadásul meg is kóstolhatjuk helyben őket. Különleges fogásokat ehetünk a vacsorán, friss alapanyagokból.

FOGLALÁS